Wie ben ik?

Ik ben Marion Schaap, geboren en getogen in het prachtige dorp Bunschoten. Als jong meisje deed ik al niets liever dan tekenen en beeldhouwen. Ik heb verschillende opleidingen gevolgd, waarvan 7 jaar aan de Vrije Academie voor Beeldende Kunsten te Nunspeet. Daarna heb ik een 3 jarige opleiding bij het ITIP (instituut toegepaste integrale psychologie) afgerond. Enkele jaren heb ik de opleiding Glass Art aan “het Instituut voor Kunst en Ambacht” IKA te Mechelen (België) gevolgd. De afgelopen jaren heb ik verschillende cursussen gevolgd bij bekende glaskunstenaars  in binnen en buitenland.

Ik geniet er van om samen met mijn cursisten het creatieve pad te bewandelen. De meerwaarde in mijn coachende opleiding en creativiteit zit hem erin dat er echt grenzen verlegd kunnen worden.

Creativiteit gaat bij mij gepaard met spelen. Steeds meer durf ik vaste patronen en vormen los te laten. Glas is een zeer inspirerend materiaal, zowel de kleuren als de transparantie dagen mij uit. Het licht heeft altijd invloed en maakt dat het kunstwerk nooit het zelfde is. Helemaal super vindt ik het wanneer ik mijn glas kan combineren met mijn andere grote liefde: Albast. Ook albast heeft een grote mate van transparantie.

Mijn inspiratie komt uit het leven zelf, waar ben ik mee bezig en wat is er actueel in mijn leven en in de levens van de mensen om mij heen. Daarbij schuw ik een beetje zelfreflectie niet.